Nescafé: Hypnotist – de nieuwe reclame

Het is een drukte vanjewelste op straat. Schreeuwende en ruziemakende taxichauffeurs vullen het straatbeeld. Mensen die zich snelwandelend met een olympisch tempo en turend naar hun Smartphone verplaatsen om zo de mooie zaken des levens aan zich voorbij laten gaan schieten overal langs. Vaders verdiept in hun kranten vergeten dat achter het papier de daadwerkelijk belangrijke zaken afspelen – het plezier en het zien opgroeien van het kind. Het is en beeld dat zomaar vastgelegd kan zijn in een willekeurige Nederlandse stad. Het draait allemaal om groter, beter en sneller – om meer in zijn algemeenheid – en zo vergeten we vaak dat het de kleine dingen zijn die het doen (beter goed gejat dan slecht verzonnen zullen we maar denken en de credits gaan dan ook geheel naar Saskia en Serge).

Dit is precies het beeld dat in de nieuwe reclame  Nescafé – die (helaas) voorlopig alleen te zien zal zijn in Mexico – geschetst wordt . De commercial maakt deel uit van de Despirata a la Vida campagne en is een creatie van communicatiebureau twofifteenmccann. Stel je eens voor, met het zwaaien van je klok kan je de wereld even stil zetten. Een moment creëren om de wereld een heel wat vrolijkere plaats te maken. Om mensen te leren dat het die kleine zaken zijn die belangrijk zijn. Dat die kleine dingen – in tegenstelling tot bijvoorbeeld een 50″ tv of de nieuwste Smartphone – liefde en warmte uitstralen. Zou dat niet mooi zijn?

Het is een behoorlijk sterke boodschap die ook nog eens uitstekend bij het product past. De tijd nemen voor een lekkere kop koffie kan ook daadwerkelijk genieten zijn. Wat wel jammer aan de commercial is is dat ze niet echt origineel zijn. Als je deze of deze reclame bekijkt zijn de overeenkomsten toch wel heel erg aanwezig.

Bekijk de Nescafé: Hypnotist reclame hier

Nescafé: Hypnotist – de nieuwe reclame
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *